2008. július 2., szerda

Saját fogyókúra történetem naplója 2.



<<< Vissza az 1. részhez

Második félév (eltelt 6 hónap)!


Már olyan hosszú az elmúlt 6 hónap történéseivel megtöltött fenti címet viselő bejegyzés, hogy nyitok egy újat.
Ime:

2008. július 09.

Épp ma 6 hónapja, hogy el kezdtem a
Herbalife termékeket fogyasztani, ill. el kezdtem fogyókúrázni. Illene számot vetni egy kicsit, mit is nyertem ez alatt a 6 hónap alatt...
Először is, a szokásos:
Mai mérés:
-0,6 kg és - 2 cm. Összesen: - 21,5 kg és - 139 cm (- 169 cm! = ez kb. a magasságom...)
Számadás:
a - 21,5 kg, az - 3,583 kg/hó; a -139 cm (- 169 cm) pedig - 23,166/hó (- 28,16 cm/hó)
Elrettentésképpen pedig álljanak itt az alábbi adatok,

hogy honnan hány cm-t fogytam le 6 hónap alatt:
Derék: - 30 cm
Csípő: - 26 cm
Comb: - 16 cm (2 comb = -32 cm)
Vádli: - 4 cm (2 db váli = - 8 cm)
Mell / hát: - 28 cm
Kar: - 10 cm (2 db kar = -20 cm)
Fenék - 21 cm
Nyak: - 4 cm

További nyereségek:
- sokkal fittebb vagyok, nem vagyok fáradékony, jobban bírom a strapát.
- A kisfiam még mindig szopizik (most már ő is szokott kérni a shake-ből, csak ő hízás-gyanánt kapja, evés után!), még mindig naponta 5-7 alkalommal!
- Nagyon sokat tanultam az egészséges életmódról.
- El kezdtem foglalkozni a Herbalife-termékekkel: így
* megtanultam weblapot szerkeszteni
* blogot írni
* webáruházat nyitni, kezelni
* linkgyűjteményeket készítettem (munkanelkuli.lapozz.hu; reggeli lapozz.hu; nonprofit.linkpark.hu; szocialisugyek.linkprak.hu; reggeli.linkpark.hu)
* közösségi portálokon nyitottam oldalt (http://kismamafogyi.network.hu/; http://kismamafogyi.network.hu/; http://www.fogyokura-wellness.abbcenter.com/)
* automata levelezőrendszert kezelni
* bannereket tudok készíteni
* linkgyűjteményekbe regisztrálok
* hírdetek online (pl. Google AdWords is)
* rengeteg számítástechnikai dolgot tanultam pluszban
* új szemléletmódot kaptam, "A titok" megismerése révén (http://www.titokfilm.hu/film/thesecret/thesecret-magyarul/)
* Ráadásul sok jó emberrel ismerkedtem meg, ill. dolgozom együtt a Herbalife termékek kapcsán.
* Na és persze még pénzt is keresek!
Ez azért jól hangzik, ugye?

2008. július 28.


Nem felejtettem el, hogy már kellett volna írnom... s méretkeznem is! Hát bevallom férfiasan, egyszerűen nem is mertem megméretkezni! Ugyanis nyaralásra készülvén, igen csak elengedtem a gyeplőt!! Sütikék, fincsi kajcsik, némi söröcskézés... szóval minde volt, ami csak tilos!!! Na meg még olyan is volt, hogy még reggelire sem shake-et ittam/ettem, hanem mást... jó kis magam által készített burgonyás-tökös tócsni! Na, le is esett úgy a vércukorszintem viszonylag rövid idő után (ugye a nagy szénhidrát-dózis miatt), hogy csak úgy remegtem!!!


Szóval én mindenképpen az egészséges reggelim részének tekintem a Formula 1 shaket sovány tejjel vagy joghurttal...
Elmulasztottam korábban megemlíteni, hogy használtam az N.R.G tablettát, ami egy energiatabletta, mint azt ha angolul olvassuk össze a kezdőbetűket (energy), akkor a nevéből ki is derül... S rendkívül jól energetizál, elég volt egész napra egyetlen tabletta, s egész nap fitt és éber voltam, pedig gyakran dolgozom hajnal 1 - 2 óráig... reggel pedig a kisfiam igencsak fönt van már 7 óra előtt!
Most épp már a Thermo Complete tablettát használom, ami még a fogyást is fokozza, azon kívül, hogy kiválóan élénkít!

Bár a nyaralás alatt ugyan sokat mászkáltunk, de az evést nagyon szabadjára engedtem, így amikor hazajöttünk, természetesen "kihagytam" a méretkezést... Utána sem javult túlságosan sokat a helyzet, bár próbáltam erőfeszítéseket tenni, s többnyire zöldséges ételeket enni, készíteni; s lehetőleg nem enni fini édességeket... Most hogy párom szabadságának már vége, igyekszem visszatérni majd a régi kerékvágásba, s minél több zöldséget enni. Nekem nagy nehézséget jelent a rengeteg finom gyümölcs is, mivel mindet nagyon szeretem, s azért pl. az őszibarack, nektarin kalóriatartalma nem kevés... sőt, abban a mennyiségben a görögdinnyéjé sem, amekkora mennyiségben én
sajnos meg bírok enni...
(Csak megjegyezném, h. főiskolás korunkban rendeztünk egy versenyt - persze plusz két fiúval -, hogy ki bír többet megenni belőle, együltő helyében... Több, mint 30 kg dinnyét vettünk, s én lettem a második...)...

2008. július 30.

Mai mérés:
- 0,5 kg és - 6 cm; összesen: - 22 kg és - 145 cm!!!
Igen tudom, rafinált módon akkor nem méretkeztem, amikor igen nagy valószínűséggel emelkedett ez a súly (tömeg), hanem inkább kihagytam a mérést... De nekem ez kell! Kell, hogy csak pozitív megerősítéseket kapjak, hiszen ezek motiválnak! A negatívak letörnének, s visszacsúsznék a lejtőn... ill. pont hogy kúszna az emelkedőn... a súlyom...
Így sem vagyok azért hanyatt esve magamtól, a fogyókúra elejéhez képest! Most már mozognom is kell!!! El akarom kezdeni (ma meg is tetem az első lépéseket) a 21 vagy 30 napos módszert, hogy szokásommá váljon a mozgás!

...

2008. augusztus 11.

Múlt szerdai mérés:
-1 kg és - 3 cm Összesen: - 23 kg és - 148 cm (-179 cm)!!

Ez az utóbbi szám azt jelenti, hogy rájöttem, eddig pl. a dupla "dolgokat" csak egyszer vettem... pl. kar, comb, vádli... Tehát ha az összes lement centiket akarom megtudni, akkor a mindenhonnan (mért) lement centiket kell megadnom... Így ez a szám még rémisztőbb!! Ugyanis csak 169-170 cm magas vagyok... tényleg könnyebb lett volna már átugrani, mint megkerülni...
Amúgy olyannyira nem erőltettem meg magam előző héten, de sok salizás volt... most az elmúlt egy hétben nem igen... Mozgás: gyerek után rohangálás... Ami rásegíthetett, az a Thermo Complete, amiből napi 1-2 szemet bekapkodok. Ez remekül vitalizál is, s segít a zsírégetésben.
Eldöntöttem, hogy 21 v. 30 napozni fogok ugyanazon mozgásra. Ez azt jelenti, hogy ennyi napig minden nap megcsinálom ugyanazta, s az szokásommá válik... Szóval ez némi hasprés, akkor mikor a gyerek elalszik délben, utána megcsinálok 3 x 8 db-ot... Ez nem sok, de mégis már valami... Ezzel is vigasztalom magam, amikor neki kell veselkednem, hogy csak háromszor nyolc... Valójában többet csinálok (4 x 3 x 8; négyszer háromszor nyolcat); de ezzel könnyebben ráveszem magam.
Így sem ment minden nap, pedig volt hogy reggel gyorsan ébredés után letudtam... Ez azt jelenti, hogy addig kell újrakezdenem, míg meg nincs a min. 21 nap egymás után!

2008. augusztus 13.

Mai mérés:
- 0,3 kg és - 3cm. Mindösszesen: -23,3 kg és -182 cm!


Ahhoz képest, hogy micsoda evéseim voltak a héten, csoda, hogy egyáltalán nem híztam, hanem fogytam. Ugye itt voltak unokaöcsémék, az egész napos (kb. 6-7 órás) városban mászkálás ellenére sajna nagy evészetek, fagyizgatások voltak... Na meg a görögdinnye! Egy majd 10 kg-osnak ismét nem tudtam ellenállni... vigasztaltam magam, hogy méregtelenítéshez kiváló, mert 95%-a víz, s viszonylag alacsony a kalóriatartalma, és jó rostos is... Na de nem annyinak, amit én képes vagyok betermelni! Mozgás: mászkálás, gyerek utáni rohanga, kicsi kerékpározás, hasprésezés-próbálkozás-naponta... Szóval ami eredmény van, az szerintem Herbalife shake, meg Thermo Complete... Egyik távoli ismerősöm, akinek én meséltem a Herbalife-ról, 2 hónap alatt 12 kg-ot fogyott, s a képeken, amiket küldött (előtte - utána) hihetetlenül meglátszik! Sajnos centiket nem tudok, de nagy a különbség! Én tényleg csak ajánlani tudom!


2008. szeptember 4.


Mai mérés: -0,6 kg és - 2 cm Összesen: - 23,9 kg és - 184 cm


Továbbra is hasonlatos az előzőekhez az eredmény. Nekem így szükségem van arra, hogy a méréseim során, mínuszokat lássak... így bizony van, hogy inkább nem mérem meg addig magam, s nem centizek, míg tudom, hogy esetleg nem csak hogy nem ment lefelé, de még talán fölfelé is jöttek a dekák... Mostanság inkább arról, mint sem kilókról beszélhetek... Az is nagyban hozzájárul ezekhez, hogy 9 napig (9!!!) voltunk otthon mamánál! Nagyon finom koszton, s kényelmesen, mivel szinte mindent mama végzett még Máté körül is... nagyon jól kipihentem magam! Kisfiam az udvaron rohangált, így még a szokásos játszótéri rohangálásom sem volt meg, a többiről már nem is beszélve! (Párom vitt-hozott minket, a 2 hétvége alatt 5 kg-ot hízott... nyilván ezek után meg sem közelítettem a mérleget!)
Már második hete vagyunk itthon, s még csak most kupálódtam ki valamennyire!
Ja, amúgy párom is kikönyörögte, hogy használhasson Herbalife shaket, így ő is bőszen iszogatja/ /eszegeti reggel és este. 3 hét alatt a fogyás-hízásokat összevetve 9 kg-ot fogyott, de a remek pocakja teljesen eltűnt! Nagyon meglátszik rajta, a kollégái is kérdezgetik, hogy mit csinál...

Most már végképp arra jutottam, hogy valamit tennem kell ezzel az ácsorgással, s igen csak vissza kell fognom ezt a lazaságot, ezért a következőket kell tennem:

- mozgás minden nap (séta gyerekkel, ha lehet kerékpározás, kötelező hasizom gyakorlatok minden nap!!! - ez sajnos nem megy minden nap, pedig nem egy nagy szériát kellene megtennem, s a 21-30 napozást már kb. 10-szer kezdtem újra...)
- kevesebb szénhidrát
- sokkal jobban odafigyelek a kalóriabevitelre
- nem kapkodom be a maradékot a gyerek után
- nem csábulok el jégkrémre, sütikére... (igyekszem legalábbis max. hetente egyszer!)
- inkább fehérjeszeletet eszem
- több nyers zöldség, akár naponta többször is (pl. káposzta; paprika, uborka)
- iszom naponta 2-2,5 l vizet, zöld teát


Amit még segítségként hívok (az utóbbi hetekben eddig is ez segített abban, hogy ne fölfelé menjenek a kilók!):
- Herbalife Formula 1 shake italpor
- Thermo Complete
- Zabrost tabletta
- N.R.G.


Kipróbáltam a legújabb Herbalife terméket: H3O Pro izotóniás ital (ez főként sportolás közben nagyon jó)

2008. szeptember 15.


Legutóbb nem írtam le az eredményt: súly változatlan; és - 3 cm; azaz -23,9 kg és -187 cm. Mostanság nagyon nehezen megy a fogyizás... újra és újra neki kell durálnom magam, ehhez persze van módszer: A titok... nyitja.


2008. szeptember 17.


Mai mérés: -1,1 kg és -3 cm. Összesen: -25 kg és -190 cm!!!!!!!!!!!!!!!!!
Újabb bűvös határok átlépése! Tényleg nagyon örülök neki, hiszen az utóbbi időben kissé nyammogós volt a dolog, de most azért jó érzés volt ezeket a "kerek" számokat leírni!
Szóval A titok, a Vonzás Törvénye, és persze a Herbalife!
Különben a mozgásra, a több zöldségre és a még több (majd 4 liter!!!) folyadékra próbálok odafigyelni!
Van egy új kalóriaszámító módszer, amivel bárkinek szívesen kiszámolom az elemzést az ideális testsúlyára, h. azt mennyi idő alatt éri el, mennyi kalóriát éget el futás közben, mennyi kalóriára van szüksége, ill. mennyi fehérjére naponta... Itt megtalálható az űrlap.


2008. szeptember 25.


Tegnapi mérési eredmény csak -1 cm. Úgyhogy összesen: - 25 kg és - 191 cm.
Tuttira rendszeresen, intenzíven mozognom kell... torna: gyerek rajtam ugrál. Stepper: nyúlkál a komputeréhez ( piros gombot nyomogatva) v. föl kell állítani magam elé... Fekvős gyakorlatok: rám ül, h. gyí te paci...
Eljárni valahová? Mikor, hová, pénz...
Gyerek után rohanga: hááát... ez van, pláne, hogy motorozik is, meg igen szilaj... de már 2. hete esik az eső, s azidő miatt nem vagyunk lent annyit, mint korábban... na meg sokszor ráhagyom, csak hagd menjen az apja utána... én olyankor lélegzek föl a napi gyerekezés alól...
VALAMIT KI KELL TALÁLNOM...




2008. október 2.


Mérési eredmény: -1,1 kg és - 5cm. Összesen: 26,1 kg és -196 cm
Végre, egy kis lódulás! Inkább a folyadékfogyasztásomat emeltem majd 4 literre, ill. el kezdtem a Thermo Complet-en kívül az Egészséges Reggeli Koncepciót hasznáni, így reggel Aloe Max-szal kezdek, majd Instant tea-val folytatom, utána a Shake. Ja, és már 3-szor tapostam 40 percet! Rendszeresen mozognom kell!


2008. október 9.


Mérés: - 0,4 kg és - 6 cm; összesen: -26,5 kg és -202 cm.
Most újra volt mocorgás, ezért is javaslom mindenkinek, hogy centit mindenképpen mérjenek, ez fontos ahhoz, hogy újra és újra erőt merítsünk a fogyókúra folytatásához. Ha dekák már nem is annyira mennek le, azért még a centik fogyogatnak, s ebből is jól látszik, hogy nem hiábavaló az erőfeszítésünk. Ráadásul én most már el kezdtem kissé kínozni magam, ugyanis már nagyon lelassult ennyi súlynál a fogyás üteme... DE: eddig én gyakorlatilag nem mozogtam szinte csak minimálisat. Immáron majdnem befejezett 2 hetem van a heti 3-4 40 perces taposásból (főként a 3 alkalmat akarom tartani). Ha még 10 napig folyamatosan tudom csinálni, akkor meg van a 21 napos szokás-kialakító rituálé, s bízom benne szokásommá is válik. Tényleg valahogy vonzottam magamhoz, hogy végre ezt meg tudjam csinálni, s bár másként terveztem a napirendembe, úgy alakult, h. a gyerek reggeliztetése, rendberakása után rögtön nekifogok a stepper-hez. S ő valahogy mindig engedi, hogy 40 percig szakadjon rólam a víz (többé -kevésbé). Mindenesetre elfogadja, h. nem veszem föl magamhoz, s hogy ne piszkálja a stepper kompjúterét sem.
Az Egészséges Reggeli Koncepciót is folytatom.
A múltkoriban beszélgettük, h. a legtöbb fogyni akaró ugye egyáltalán nem mozog, s nem is igen akar... továbbá függetlenül attól, h. minden fogyókúra a zöldség- és gyümölcsmennyiség növelését tanácsolja, szinte alig néhányan növelik jelentősen mindezek bevitelét a szervezetbe.
Nahát én aztán még életemben ennyi zöldséget, salátát nem ettem - talán összesen sem -, mint ez alatt az immáron már 9 hónap alatt! Káposztafélék, brokkoli, zeller, kevés répaféle, cékla, saláta, stb. A gyümölcsöt mindig is nagyon szerettem, így azt növelni nem volt nagy kunszt...

2008. október 16.


Mérés: -0,8 kg és - 7 cm! Összesen: -27,3 kg és -209 cm!
Egészen meglepődtem, hogy a mai napi mérésem ilyen jól sikerült! Igaz, a heti 3-szori 40 perces taposást azt gyűröm, s immár ez a 3. hetem! Szombaton jár le a 21 nap! Holnap még kell egyet tornáznom, h. meg legyen az e heti adagom! Szombaton épp elutazunk pár napra, oda nem igen viszem a steppert... így a jövő hetem kissé nehézkesen fog menni. Annyira vágyom szép napos időre, hogy ki lehessen élvezni a hegyekben az utolsó szép napsugaras langyos levegőt! Sokat szeretnénk kirándulgatni, az is jó mozgás lesz, pláne a levegőn! Persze föl leszünk szerelkezve shake-el, csokival, Thermo Complete-tel, teával, N.R.G-vel (ez kiváló különösen vezetéshez, hosszr útra!), szerintem H3O Pro Izotóniás itallal is!
Nemsokára ki akarom próbálni a Herbalifeline-t és Nutrition Active kapszulát is!

Ugyan nekem azért nem ment olyan szélsebesen a fogyás, de úgy érzem, kezdem visszanyerni a formámat, fittebbnek érzem magam, s a centik azt érzékeltetik, hogy a zsírtól igyekeztem megszabadulni, s nem az izomtól... Döbbenetes ez a cm-mérés! Mindig olyan jó érzéssel tölt el, h.ha kilókban nem is, de centikben csak folyik le rólam a szükségtelen fölösleg... Súlyban hamarosan elérem a szülés előttit. Már csak 6 kg választ el tőle... Igaz, az ideális súlyomtól még 13 kg, de az elfogadhatótól meg már csak 2... Szóval örülök, h. belevágtam, s immár itt a végefelé egyre jobban érzem magam! Azt tudom mondani, kitartás, s csak így tovább!!!!


2008. november 10.


Még a múlthét szerdai mérés: - 0,1 kg és - 3 cm, Összesen: -27,4 kg és -212 cm
Mondhatni nem egy nagy eredmény, de ahhoz képest hogy mi folyt az elmúlt hetekben!!!...
Volt itt minden. A Bakonyban gyönyörű időnk volt, de a gyerek hányás- hasmenéssel jött el (doki néni engedélyével), ami még az indulás napján én is elkaptam, tehát egy tutti méregtelenítéssel indítottam: full-extrás pucolás volt. Aztán persze rendeződött a belső állapot, így volt hely is, na meg étvágy is! Ámbátor mentünk eleget, még sem mértem meg magam végül, mert ingen csak sok rágcsika és egyéb volt...
Ez az utóbbi időben mintegy állandósult, nagyon nehezemre esik komolyabb erőfeszítést tenni étkezési téren, míg pl.: amióta elhatároztam a heti 3 taposást, 21 napoztam, valóban tartom! Hetente ugyanazokon a napokon mindig használom a swinger steppert, ez alól csak az volt kivétel, míg odavoltunk, de akkor is egyszer azért használtam!


Szóval azt akkor is megcsinálom, ha nem sok kedvem van hozzá...


Sajnos azóta sem sokat javult a helyzet evésileg, bár most újra el kezdtem nyers zöldség salátákat enni.


2008. november 13.


Mérés: -0,6 kg és - 5cm. Összesen: -28 kg és -217 cm!!
Örültem nagyon ennek az eredménynek is! Végre újabb kerek kg! Ráadásul a cm is szépen ment le. Ezért is javaslom mindenkinek, hogy a cm-t is mérje, mert ha súlyban nem is megy le, legalább pár cm is lelkesíti az embert, hogy folytassa! Egyre többen jegyzik meg, hogy milyen klasszul lefogytam, egyre többen érdeklődnek mit is csinálok... Én meg szépen elmesélem, hogy Herbaife termékeket használok, ill. most már rendszeresen mozgok is. Igen, immáron 2. hónapja sikerül heti háromszor 40 percet taposnom... s hiányzik is! Valóban hasznos ez a 21 napos próbaidőszak, utána szokássá alakul! Egyre több kcal-át igyekszem egy-egy alkalommal égetni (méri a stepperem), s ez ösztönöz az intenzivitásra.
Azért fontos tudnunk, hogy mennyi kalóriára is van szükségünk, ill. mennyi is lenne az ideális testsúlyunk... S ehhez mérten célszerű étkezni.


2008. november 20.


Tegnapi mérés: -0,7 kg és -4 cm Összesen (különben valahol elszámolhattam itt a hónapok alatt, mert a kezdősúlyomhoz képest): -28,8 kg és -221 cm..
Milyen jó érzés, hogy a mozgás már hiányzik! Hétfőn délelőtt nem tudtam használni a steppert, mivel a gyereket kellett orvosho vigyem, de addig csűrtem-csavartam, míg csak beszorítottam este azt a 40 percet! Komolyan minden bajom volt, h. most akkor ki kell hagyni?!
Réges régen, mikor sportoltam, akkor éreztem ilyet... el nem tudtam képzelni, h. én ne menjek el edzésre! De jó is volt!


2008. december 5.


Mai mérés: - 0,9 kg és - 2 cm. Összesen: -29,7 kg és -223 cm.
Már legutóbb is írni akartam, hogy megvan ám az 1 kg zsír elégetése mozgással! Van egy alapos kalória-elemzés módszer, ami azt is megmutatja, hogy hány km-t kell futnunk 1 kg zsír elégetéséhez, ill. az 7700 kcal elégetését jelenti. Nekem szept. 28 óta, nov. 21-én lett meg, heti háromszor 40 perc swinger stepper használatával!!!
Pedig milyen könnyű összegyűjteni!!! Emlékszem volt olyan hónap a terhességem alatt, amikor 1 hónapban 8-9 kg-ot híztam!!!


Ja, és most már jó néhány terhesség előtti ruhám is rám jön! Meg régen barátnőmnek kölcsönadott kabátot is kértem vissza...!


Na és a hétvége!!! Herbalife-os Karácsonyt tartottunk Budapesten a Hiltonban (szuper kiszolgálás, Isteni finom, egészséges kajcsik, remek társaság!!!)
Nyáron találkoztunk utoljára, s többen alig ismertek meg!! Mondjuk nagyon-nagyon jól esett ám! Bekaszáltam a bókokat... Igazából már csak 4 kg választ el a terhesség előtti súlyomtól. Szívem szerint ezt már holnapra letudnám... annyira keserves már ez a legvége.
Pedig már ma elkezdődött a Mikulás napi fincsaságok evése...
Karácsony... finomságok, ajándékok... A nagy evéseket is kontrollálnunk kell, meg ajándékot is adnunk...


2008. december 12.


E napi mérés: -0,5 kg és - 6cm; Összesen: - 30,2 kg és -229 cm.
Megvan a -30 kg!!!
Persze jönnek az Ünnepek...


<<<<<&amp VISSZA;

1 megjegyzés:

Unknown írta...

Szia Beáta!

Érdeklődni szeretnék, h vajon még foglakozol-e a Herbalife termékekkel. Rengeteg kérdésem lenne, szeretnék bővebben hallani termékekről. Ha, már nem aktuális, abban az esetben hová/kihez fordulhatok Szegeden. Segítséged, előre is köszönöm.

Horvath-Kelemen Krisztina
28.hetes kismama