2008. február 1., péntek

Saját fogyókúra történetem naplója 1.





Hogyan kezdődött?

2003-ban még 55-56 kg voltam. Majd szépen kúsztak föl a kilók. Terhes is közel 70kg-mal lettem (2006-ban), de az még a 170cm-es magasságomhoz nem volt vészes. Majd a terhesség! Édességet édességgel ettem, mindig éhes voltam, s ettem mindent, amit megkívántam. Eredmény: több, mint 30kg!

Szüléssel 9 kg fogyás, majd újabb 9 hónap alatt az is visszajött.
Na ez volt az a pont, ahol azt mondtam vége! Valamit mindenképpen tennem kell! De mit? Eléggé kétségbe voltam esve. A fodrásztól hallottam, hogy "a sógornője a
Herbalife-al fogyott, valami turmixot kellett innia. Igaz, havi 12e Ft, de ő is fogyott majd 30kg-ot"!

Na ez az, gondoltam! 


Kissé drága, de ha működik, megéri! orvosra is költenék ennyit. Vadul kutatni kezdtem az infók után az Interneten. Találtam pár jó kis oldalt, de igazán csak az egyik kötött le. Meg is kerestem a tanácsadót... Miután megrendeltem - egy gyors fejszámolás után - az Alapprogramot (QuickStart), még jobban el kezdtem kutatni az eredményeket. Találtam egy oldalt, ami végleg meggyőzött. Olyan sikertörténeteket http://sikersztorik.freeweb.hu/weight.htm mutatott be, ami épp nekem kellett. Ugyanis a megcélzott súlyleadás 40kg!

Hogy rákészüljek a napi két
shake-re, a csomag megérkezése előtt, már treníroztam magam (semmi édesség, semmi kenyér, sok nyers zöldség). Január 16-án reggel szépen megmértem a súlyomat (-3,1kg!), továbbá a derék- csípő-, mell-, comb körtérfogatot, pluszban kart, vádlit, nyakat... (ezek is megnőttek!) s elkészítettem az első Shake-t! Vanília ízűt, fél banánnal, 2,5dl 1,5%-os tejjel.
Bírtam délig, majd egy kis zöldséges ebéd husival, este ismét shake (krémes keksz ízű).

Minden főétkezés előtt fél órával 1 rost tabletta. Rengeteg vizet és teát ittam (üresen!), kb. 3 l-t. Jó volt, kibírtam. Nem éheztem.

Ez így ment másnap is, ill. 1 hétig. Ha főétkezések közben éhes voltam, ettem egy kis nyers zöldséget v. 1 almát, v. egy kis túrót, pici sajtot... Na és rengeteget ittam.

Mérési eredmény jan. 23-án: -0,8kg és - 16cm (!)
Ez nagyon felbuzdított. Mentem tovább, még 1 hét.
Mérési eredmény jan. 30-án: újabb -2,2 kg és - 8cm!
Összesen már -6,1kg és - 24cm!

Mozogni nem sokat mozgok, hiszen nem is bírják az izületeim, főként a csípőm ellenkezik a torna ellen, így marad a rendületlen délutáni séta a gyerekkel. De max. 1 óra! (3km/óra = 355 Kcal energiaégetés). Egész jó! A súlyomhoz és magasságomhoz nekem 1350 Kcal-ra van szükség, ha fogyni akarok.
300-300 a shake reggel és este, min. 100-100 köztes étkezésre, ebédre marad 550! Ez is jó. Lehetőleg zöldséges, husis ebéd.

Két hete kevesebbet alszom, nem vagyok fáradt, a mozgás is könnyebb, már jobban érzem magam! És NEM kívánom az édességet, ugyanis a shake-ek olyanok, mint egy finom vanília fagyi, s édesek. Így napi két édességet ehetek, lelkiismeretfurdalás nélkül. Remek!


2008. február 4.

Hétvégén születésnapom volt, s kibírtam torta- és sütievés nélkül! Csokis Fehérjeszelettel jutalmaztam meg magam. Múltkor rendeltem egy dobozzal, csoki-mogyorós ízűt. Isteni! S csak 150 Kcal! Lassan, minden falatkát kiélvezve kell enni, sok vízzel vagy teával. Hát épp elnyomta a rámtörő csokiéhséget. Így hétvégén minden ebéd után megengedtem magamnak. Szerdán újabb méretkezés.
Azt vettem észre, hogy sokkal könnyebben sétálok a gyerekkel, s még ha sietnem kell, sem fáj a csípőm.

2008. február 6.

Mi a célom a fogyókúrával? Szeretném újra formába hozni magam. Nyártól kisfiam már biztosan járni fog, bírnom kell vele a tempót. Biciklivel akarok már járni! Lassan másfél éve nem ültem biciklin! A verseny túra biciklim itt porosodik a lakásban, teljesítménytúrán lassan 2 éve(!!) nem voltam! A városi kerékpárom a tárolóban várja a használatba-vételt... Most rendelünk gyermekülést Máténak a városimra (OK Baby Sirius). Tutti-futti: dönthető háttámla, állítható hát- és lábmagasság.
És túrázni is szeretnék a hegyekben! Nem csak pici sétácska, hanem jó pár km-t! Két éve a Mátra-túrán térdig érő hóban teljesítettük a 26km-t Kékesre föl, le... persze a drága biciklis és túracuccaimból csak a bakancs és a cipőm jön rám.
Haladok ám előre! Mai mérés: -1 kg és -13cm! Eddigi fogyás összesen: -7,1 kg és -40cm!


2008. február 11.


Hétvégén hazautaztunk anyukámhoz... nem úsztam meg a szülinapi tortát, s asok-sok finomságot. De erős voltam: már útközben is - a jól megszokott szendvicsezgetés helyett - csak 1 db alma és egy fél fehérjeszeltet volt a nasi.
Otthon finom ebéd volt, de mindent kenyér és sült krumpli nélkül ettem, ill. a szülinapi tortámból is csak 1 (!!!) szeletet. Az esti nagy vacsik és az azt követő nassolások is elmaradtak! Na meg a finom, nagy reggelik! Kibírtam, bár ebédre azért ettem bőségesen... Kíváncsi vagyok a következő mérésre.

Elhatároztam, hogy beszerzek valami itthoni kis masinát tornázni. Egyelőre stepper-ben gondolkodom, mivel az kis helyen is elfér, s talán a térdeim is bírják...

2008. február 12.

Tegnap már nem bírtam magammal, végigböngésztem a Stepper-rel kapcsolatos honlapokat. Aztán alig vártam, hogy a párom hazajöjjön, s elmenjünk a Tesco-ba (pár héttel ezelőtt ott többfélét is láttam, jobb áron, mint interneten).

Szóval vettem egy Side Swing Mini Stepper-t, meg 2db 1kg-os súlyzót, hogy a karommal is hadonászhassak taposás közben... A stepper-nek van komputere, így látom az időt, a lépésszámot, meg az elégetett kalóriát...

Ma kipróbáltam! A leggyengébb fokozaton, 20 percet nyomtam! Csurom víz voltam, mindössze 86 Kcal-t (!!! - nem vicc!) égettem el... Lesz ez még sokkal jobb is! Mikor a legerősebben 1 órát kell nyomnom, hogy egyáltalán érezzek valamit! Na, majd akkor!

Már kellett ez a mozgás!


2008. február 13.


Mai mérés: - 4 cm, kg maradt.

Eddigi fogyás összesen: -7,1 kg és -44 cm. Ez jó! Kicsit megálltam, nyilván a hétvége is belejátszott, ill. állítólag ez természetes. Fokozottan kellene mozognom, esetleg plusz étrendkiegészítőket (Thermo Complete-et javasolták) kellene fogyasztanom. Ez tovább olvasztja a zsírt. Egy kicsit szigorúbbra kellene venni a kalóriabevitelt. Na ez utóbbit már csak icipicit tudom megtenni, újabb beruházást meg nem akarok egyelőre... Maradt az eszeveszett stepper-használat.


2008. február 17.


Már napok óta használom a steppert. Még gyengébbre állítottam, s igyekszem egyenletesen nyomni (folyamatosan, s nem bele-belepihengetve, lassítva). Már volt. hogy 15 perc alatt elégettem 100 kalóriát! Általában 90-100 között égetek mostanában, s eléggé szakad rólam a víz. Most az elmúlt 4 napban nem igazán sétáltunk a gyerekkel, mert nagyon hideg szél fújt... csak ma voltunk lent kb. félórát.

2008. február 20.


Mai mérés: - 0,5 kg és -5 cm. Végre valami beindulás súlyban, a múltkori állás után.
Eddigi fogyás összesen: -7,6 kg és -49 cm. Jól hangzik a vége!!!
Szóval a mozgás fontos, akár honnan nézem. Úgy tűnik ez a 15 perc stepper-használat csak segít egy kicsit, ugyan általában nem sok kalóriát égetek, de az is valami. Pláne, ha tényleg minden nap még 1 órát is sétálnánk. (Múlthét vége felé 3-4 nap is kimaradt!) Na, most jön a jó idő, még kedvem is tovább van kint lenni. Kajában talán még több - főként nyers - zöldséget kellene beiktatni... Nehéz úgy, hogy közben a páromnak is főznöm kell, így egy kicsit az ő étrendje is igazodik az enyémhez, de még mindig hajlamos vagyok inkább az ő kedvére készíteni kaját, hiszen neki dolgoznia kell... Hogy kétfélét is készítsek, az meg... így is igyekszem 0,5-1 óra alatt összecsapni a kaját. na, majd írom, hogy merre haladok.


2008. február 24.


Kisfiam tegnap volt 11 hónapos! Hihetetlen!
Pénteken munkahelyemen volt búcsúztató, mivel egyik kolléganőm nyugdíjba ment. Hát nem volt egyszerű, s meg is csúsztam kicsit... marhapörkölt volt galuskával, krumplival. Hát jó sok pörit ettem, igyekeztem főként káposztasalátával enni, bár pici galuskát ettem azért hozzá. De a sütit nem bírtam ki! Fincsi borzas Kati volt (túrós, kakaós), meg egy másik fajta. Az előzőből két szeletet is ettem...
Tegnap pedig kínaiban ettünk (ahol svéd asztal van...), csak husikat ettem salikkal... de hát annyiféle van, s olyan finomak! Szóval ez a hétvége nem volt valami ügyes dolog tőlem. Ráadásul péntek óta olyan éhesnek érzem magam! Rájöttem miért! nem foglalt le a számítógép előtt ücsörgés! nem is nyúltam sem a weboldalamhoz, sem a blogomhoz...



2008. február 27.

Hű, meglepődtem ma!

Mai mérési eredmény: -1,7 kg; - 8 cm! Össz.: -9,3 kg és - 56 cm!!! Haladok!
Pedig tartottam tőle, hogy ráállok a mérlegre, s semmi változás. Érdekes, nekem a kg-ból ledobálás megnyugtatóbb, mint a centikből. Egyik ismerősömmel együtt fogyózunk, ő már kilókban tart ott majdnem mint én, erre ő a centik miatt idegesíti magát... (pedig min. 2-3 héttel később kezdte, mint én!)
Szóval, most tartok ott majdnem súlyban, mint szülés után... nem mondom! Ha abból jött volna le a már ledolgozott súly... De mindegy, ez is ment! Nem egészen 7 hét alatt!! Végül is ezt több, mint 7 hét alatt szedtem össze (kb. augusztustól januárig - az 6 hónap), így oké a dolog. Pláne, ha arra gondolok, hogy általában annyi időt kell rászánni a ledolgozásra, mint amennyi idő alatt feljött a súly...
Mivel az idő gyönyörű, annyira szeretnék még többet kint lenni, sétálni. Sajnos Máté fiam - azóta beállt napirendje, amióta én is pontosan ugyanakkor eszem - nem igazán engedi... A napi ritmusunk most így igazából jó. Alig várom, hogy már este is kint lehessünk, mint azt nyáron szoktuk.
Beszélgettünk így páran a mozgásról. Többet kellene mozognom stepperen. Fél órát! Hát én a 15 perctől is meg tudok halni!! Hamarosan beindul egy on-line fogyókúra tanfolyam, olyan kíváncsi vagyok rá! Nemsokára megkapom hozzá az anyagot! Abban lesznek tornagyakorlatok is!

2008. március 5.

Mai mérés - immáron a 7., de 8 hete figyelek oda az evésre - eredménye:
-1,5 kg és - 8 cm.! Összesen: -10,8 kg és -64 cm!!!

Megnéztem a terheskönyvemet, kb. a 20. héten már ekkora volt a súlyom, ami 2006. november első hetén volt! Tehát majd másfél éve volt ekkora a súlyom utoljára, azóta csak többet cipeltem!!! Hihetetlen! De igaz! Megy ez! Kicsit irigy voltam a korábban már említett ismerősre, aki alig 1 hónap alatt fogyott 10 kg-ot (megjegyzem, szintén Herbalife-al)... de rövid időn belül rájöttem, hogy én kitartóan el akarom érni a célomat, s ez az 1-1,5 kg-os tempó, jó. Tudom, hogy nem lesz rövid idő, de hát meghízni is 9 hónap alatt híztam meg, ill. már 1 és háromnegyed éve nagy a súlyom... szóval ledolgozni is eltart majd egy darabig.
Stepperezésben ki-kihagytam most napokat, bár naponta 16 percet taposok (ami tudom, nem sok, de ez alatt már elégetek 110-120 cal-t is). Ez azért egy egész jó tempó. Az időt fokozatosan akarom felemelni, mivel így is jól kifulladok, s szakad rólam a víz.

2008. március 13.

Tegnapi mérés:
-0,7 kg és -9 cm. Eddigi összesen: -11,5 kg és -73 cm! (Nem is gondoltam volna, hogy ennyi plusz centi van rajtam, az egykori derekamnál már tízcentikkel több!!!)
2001/2002-ben 90-60-89 cm volt az adatom!!! Elképesztő, hogy pár év alatt mennyire eldeformálódtam, s ez annak köszönhető, hogy egyáltalán nem érdekelt az egészségem, az, hogy hogyan nézek ki. Sőt, ha a BMI testtömegindexemet nézzük, akkor nem értem el a 18-at, vagyis a sovány kategóriába tartoztam!, most 32!!!
De megy ez lefelé, 2 hónapja még 36 volt!
Már készülődök a hétvégi wellness napokra, hát nem lesz egy szép látvány a fürdőrucis premierem, de nem bánom. Meg akarjuk nézni, hogy bírja a gyerek a fürcsit (Alsópáhokon, a bababarát fürdőhelyen v. Kehidakustyánban), majd épp tegnap találkoztunk azzal az ismerőssel, aki babaúszást tart, s lehet eljárunk majd oda is, hetente egyszer. Szeretném, ha jó idő lenne, mert túrázni is szeretnénk, egyik barátunk már bejelentkezett gyerek-hátizsák-cipelésre (igaz lány, de hagyjuk majd!). Aztán tervezzük Pünkösdkor, már rendes túraszakosztályos túrára menni. Ez lenne a gyerek premiere a túrákon!! Bírnia kell a strapát a zsákban! Na meg az apjának is! Szerencsére akkor csak 3-4 km-es rövid túrák lesznek, nem a szokásos 10-15 km-esek.
A mozgást mostanában hanyagoltam, mosnom, vasalnom kellett ezerrel, aztán meg a szokásos házi munkák, plusz az internetes munkáim. Most vannak újabbak is, ami időigényes. Épp link-gyűjteményeket készítek, különböző témákban. Pedig a sztepperezés jót tesz, érzem a térdemen, meg a combomban! A napi séta azért megvan.

2008. március 19.

Azért mielőtt elmentünk volna, gyorsan megmértem magam. Újabb -0,7 kg! Bár tartottam tőle, hogy a 4 nap alatt elengedem magam, s milyen illúzióromboló lesz, ha ehhez képest majd hízok, de megtettem. Jól esett egy újabb kerek szám alá esni ezzel...

Aztán a wellness napok. Eleve ugye a hosszú út, az csak uncsi, mégha közben gyereket kell szórakoztatni, meg olvasgattam is... egy kis fehérjeszeletet bekapkodtam, meg elrágcsáltam néhány színes zöldséget, amit már jó előre összevágtam. Csakhogy mivel szendvicset nem akartam enni, annyira éhes voltam, mire Keszthelyre értünk, hogy alig vártam, hogy beüljünk egy étterembe. Ott szépen jól beebédeltem! Fokhagymaleves, majd libacomb tepsis burgonyával! Gratulálok!
A napi két shake-ezés mellett azért voltak evészetek!
Másnap bírtam egy déli szendviccsel, harmadnap a déli szendvicsezés után egy jó kis fehércsokis kávé tejszínhabbal, valami örmény mézes, diós sütikülönlegességgel... Utána már hiába rágcsáltam ezt-azt... pl. pirított szójababot!
Utolsó nap Tihanyban is megálltunk, s persze ismét kávézni kellett! Jeges, vanília fagyis kávéval, meg egy kis linzertésztás tömény erdei gyümölcsízes sütikével... Na, ez volt a vége! Egész nap nem ettem mást, csak este a shake-et! Így lehetett, hogy a mai mérésen nem keseredtem el!

Az egy héttel ezelőtti méréshez képest: - 1 kg és - 8 cm! Összesen: -12,5 kg és - 81 cm!
Azért ez jó, megy ez!
Mozogtunk is, méregtelenítettünk is, de erről a wellness témakörnél írok bővebben (mellesleg ilyen oldalam már van a weblapomon is, más jellegű témákkal)

2008. március 27.

A Húsvét megtette a hatását! na meg a kisfiam szülinapja is volt, ráadásul anyukám itt volt nálunk pár napig, a finom főztjével, sütögetéseivel!
Mérési eredmény: - 9cm! Összesen: - 90 cm! - 12,5 kg...
Tornáznom kellene újra, meg nem kellett volna annyi sonkát ennem, s szinte minden nap ettem valami édességet (3 napig), egyszer az édeségevő roham is rámtört, ugyan igyekeztem visszafogni magam, ami kissé sikerült - a korábbiaikhoz képest -, de csak fehérjeszeletet enni nem bírtam...
Hát, van ez így. Ismerősöm, aki utánam 2 héttel kezdte, már lehagyott, -13 kg-val. Ugyan 50 cm-rel, de súlyban már akkor is tovább tart. De örülök neki, ő biztos erősebb.
Megy ez nekem is! Még jobban!

2008. március 30.

Még Máté fiam szülinapján (1 év!) terveztük, hogy állatkertbe megyünk, de annyira hideg szél fújt, hogy nem mentünk. bezzeg most vasárnap! Csodálatos idő volt, s így kimentünk a Vadasparkba, apja gyerekhordó hátizsákban vitte. Édes volt Máté, ahogy élvezte a "magaslest", különösen, ha valamelyik kis állat gyorsan mozgott! Persze azért a kavicsok hangos ropogása a talpunk alatt váltott ki belőle szívből jövő kacagást... így csoszogva jártam... Jó 2 órát voltunk kint a csodaszép tavaszi időben!

2008. április 1.

Tegnap ültem végre biciklin!! 1,5 év után! Ez nem semmi! Bementem egy könyvért egy könyvesboltba, amit interneten rendeletem ugyan, de a boltba szállítással picit olcsóbb, s nem kell szállítási díjat fizetni. Szóval végre tekertem egyet! Annyira jó idő volt, s végre ugyanaz a száguldós érzés, mint réges régen! Belegondoltam, mikor fogok (fogok-e egyáltalán?) újra 60 km/órás sebességgel leszáguldani egy hegyről? Mikor megyek újra 100-120 km-t egy pár óra alatt? Kigondoltam, hogyha az egyik ismerősünk vigyázna a fiamra, talán a Természetjáró Szakosztály "Szélmalom 100" kerékpáros teljesítménytúráján elindulhatnék... állítólag most lesz "bébi-táv", kb. 30 km. (Ahhoz képest, hogy a legelsőn a 100 km meg sem kottyant!!!...)

2008. április 3.

Hogy telik az idő! Már majdnem 3 hónapja kezdtem bele a fogyókúrába! (9-én lesz 3 hónapja)
S úgy elröpült az idő! Egyáltalán nem éhezem, nem szenvedek, jól érzem magam, s már 13 kg le is ment! Ez tutti! Tegnapi mérés: - 0,5 kg, most a cm maradt. Összes: - 13 kg és - 90 cm! Az elmúlt kb. 1 hónap 2,2 kg. Azért most voltak "lazázás"-ok, főként a testmozgás terén... na meg a húsvét! Ma is sütiket, meg fini krémeket készítettem a holnapi munkahelyi névnapi bulira... (Belekóstoltam ám! Akármit csak nem vihetek!) Holnap át akarunk ugrani Soltvadkertre - ahol tudvalevő Szervánszky kiváló cukrászdája található, s mi ott mindig megállunk -, szóval mondja a párom, hogy megyek-e vele, vagy megvárjuk a cukiban... Kedves! Ott halnék meg a sok fincsi süti láttán! vagy a földön fetrengve győzködném magam, majd mégiscsak betömnék párat!
Mindeközben az ismerősöm - aki 2 héttel később kezdett fogyózni -, már 17 kg-nál tart! Nagyon ügyi.
Az nagyon fontos, hogy jókat, táplálóan reggelizzünk, mert szerintem a reggeli nagyon fontos!

2008. április 8.

Szóval az az ominózus pénteki nap... Majdnem nem mentünk Soltvadkertre... A munkahelyi névnapozás jól sikerült, fincsi halászlé volt, azt együtt ettük a gyerekkel (azért persze jutott nekem belőle bőven), majd csak megettem egy teljes szelet sütikét abból, amit sütöttem. Nagy sikere volt! Az amúgy egyáltalán nem nagy evő kolléganőim pillanatok alatt kiürítették a tálcákat.
Majd mivel hamar végetért, csak elmentünk Soltvadkertre... a klassz cukiban muszáj volt valamit ennem... fagyi volt.. 2 gombóc. Ill. fagyi-desszert... egy somlói galuskás, meg egy gombóc erdei gyümölcs fagyi... Nagyon finom volt!
Ahhoz képest, hogy még vettem egy csomó sütit - de mindenből szigorúan csak egyet!! -, a páromnak, s otthon sem ettem belőle, pedig nagyon szeretem azokat a sütiket (is...), szóval hős voltam, na!
Azért kíváncsi vagyok a holnapi mérésre!


2008. április 9.

Épp ma 3 hónapja, hogy elkezdtem fogyókúrázni! Én büszke vagyok magamra! Mai mérési eredmény: - 1 kg, és - 5cm. Összesen: -14 kg és - 95 cm!
Szerintem ez ahhoz képest, hogy különösebben nem erőltettem meg magam, egyáltalán nem éheztem, nem is gyötrődtem a tornával, az édesség elhagyásába sem kellett belehalnom, nagyon kiváló eredmény!
Emlékszem, egyik ismerősöm mondta - amikor elkezdtem -, hogy egy kismama ismerőse szintén Herbalife-al fogyott, 3 hónap alatt 14 kg-ot, de nagyon szigorúan tartotta az előírásokat... Hát, én nem voltam szigorú követő... Mondjuk az a ShapeWorks Program még mindig izgatja a fantáziámat, többféle változata is van! Ha többféle terméket használnék egyszerre, biztosan még hatásosabb lenne a dolog!
Indul ápr. 21-én egy fogyi-tanfolyam az interneten, szerintem az is nagyon tutti lesz, ugyanis dietetikus és fittnesz edző is ad személyes tanácsokat, lesz csoportos tapasztalatcsere, meg egyéni konzultációs lehetőség is.

2008. április 16.

Mai mérés:
-1 kg, - 1 cm. Eddigi össz: - 15 kg és - 96 cm.
Jó. Bár ez a hét sem az aktív mozgásról szólt. Még a sétát is ki-kihagytuk az idő miatt, ill. bevásárolni voltunk, vagy a játszótéren, ami tudvalevőleg anyukák remek pletyi-helye, miközben a gyerek négykézláb csatangol a 10 centis kavicsban, vagy ücsörög a homokban... Na, azért kell persze a nem járó lábát sétáltatni, ami meg ugye a derekamnak nem tesz jót, de 1 órás séta vagy ölben-cipelés (míg apa tárgyal az autószalonban, a hétvégi nyílt napok egyikén), jól lázba hozta a mélyen szunnyadó izomkezdeményeimet...
Ezt kell fokoznom mindenképp. Mindig megfogadom, hogy na majd, ma! Ma újra előhalászom a stepper-t, legalább annyit mozogjak! S aztán azzal végzem a napot, hogy na, ma sem volt...

Pár nap múlva indul a fogyi-tanfolyam, várom már!

2008, április 23.


Kisfiam ma 13 hónapos. S már ismét eltelt egy hét. Mai mérés: -0,4 kg és - 5 cm. Nem annyira intenzív ez a fogyás, de volt is kis hanyatlás a héten. Általában igyekszem azonos időpontokban enni, de a héten volt, hogy nem fél 1-1 között ettem, hanem fél 4 és fél 5 között is akár, persze jó éhesen. Meg így többet is. Sőt, szombaton voltam egy képzésen, s ott reggeltől nem is nagyon ettem, csak 5 körül, s maga ez a tudat, hogy nem akkor ehettem, amikor én akarok, nagyon éhessé tett, s persze jóval többet is ettem, még gyümölcskenyeret is megengedtem magamnak, vagy 3 vékony szeletet, míg melegedett a kajám... Na, hát ezt nem szabad! "Csak bekapni pár falatot", míg vársz valamire... s ez azért volt egy párszor, ezen kívül is.
Ráadásul oda párszor vagy esett, vagy elszaladtunk autóval valahová, vagy pl. a képzés, ja, és a séta egy jó része most már amúgy is abból kell álljon, hogy vagy a játszótéren vagy a ház előtt Máté négykézláb csatangol, néha-néha vezetteti magát... szóval még az a kis szokásos séta sincs már... Azt hiszem kezd véget érni, amikor beraktam a gyereket a kocsiba, aztán uccu, annyit mentem vele, amennyit akartam, s ahová akartam... Végleg ő vette át a főnökséget...
Úgy döntöttem, rásegítek 1-két dologgal a fogyira: Formula 3 személyre szabott fehérjekoncentrátum, ismét Rost tabletta.
És a MOZGÁS, mozgás, mozgás...!

2008. április 30.


Mai mérés (immáron a 15.!): - 0,6 kg és - 4 cm. Összesen: - 16 kg és -105 cm!
Hát minden egyes alkalommal egyszerre jó és szörnyű hallani a centiket! Persze tutti, hogy már lement, dehogy ez mind fönt is volt! hát az valami döbbenet!
Az elmúlt hétben azért volt egy sztepper-használat, meg egy kis torna, ami az oldalamon is fönt van! Jó kis átmozgató, s nekem nehezített volt... egy 8,5 kg-os gyerekkel. Aki önmagában nem nagy ugye, de vele együtt végezni a gyakorlatokat! Na, az már azért! Mert vagy az ölemben kellett, hogy legyen, vagy a nadrágomba kapaszkodott, vagy mikor hason kellett feküdni, akkor a hátamon, hanyatt-fekvéskor a hasamon nyaralt! Persze mindezt nagy kacagásokkal körítve. 2 napig fájt a derekam, meg a hátam... nem ajánlom különösebben így, gyerekkel.
A sztepper is nehézkes már, mert nem akar a szobában maradni (az ajtórácsot be szoktam rá csukni, s a folyosón előtte teszem le a szteppert, hogy lásson... de akkor meg ugye kb. 5 percig sírással kíséri a tempót, majd kinyúlkál a rácson, s az ügyes kis ujjaival a komputert piszkálja...

Ja, és a remek kis sétáimnak is lőttek, mert állandóan ki akar jönni, s leginkább négykézláb akar menni a járdán (jobbik esetben). Persze a legjobban azt szereti, ha a játszótéren térdelhet a kiskavicsos fövenyben, s dobálhatja magára! Így legalább este a pelusbontásnál is van még egy kis marékkal belőle.

Szóval ezek nem túl intenzív mozgások így... Bár tegnap épp voltam bent a városban biciklivel ismét, s az jó volt, még ha csak max. félóra is volt az egész. A legtöbb mozgás az szokott lenni, amikor vezetteti magát, csak hát ugye, lehetne egy kissé magasabb, mert akkor nem kéne lehajolni... de ha meg magasabb lenne, akkor meg már valószínűleg járni is tudna, s nem kellene vezetgetni... Tornára eljárogatás egyelőre kizárva, mivel apja össze-vissza jár haza, aztán meg már túl késő van ahhoz, hogy elevickéljek valahová... meg amúgy sem akaródzik.

Ezt a gyakorlatos videót majd próbálgatom még, de a járókát már összecsuktam, úgyhogy nem tudom magamtól elszeparálni a gyerkőcöt... ki kell találjak valamit.

2008. május 7.

Mai mérés: - 0,6 kg és - 3 cm. Összesen: -16,6 kg és -108 cm.
Épp azon gondolkodtam, hogy a terhességemkor az első hivatalos mérésemkor csak 3 kg-al voltam kevesebb... Igaz ugyan, hogy akkor már több, mint 12 kg-al voltam több, mint a terhességem legelején.. A következő védőnői mérésem (azt hiszem, 1 hónap múlva, szóval kb. 4 hónapos terhesen) már 7 kg-al több volt... Szóval pont ekkora súlyt sosem mértek hivatalosan, így nem tudom, hány hetes terhesen volt ekkora a súlyom.
Most ebben a hónapban azért lassabb volt a fogyás, az elmúlt 1 hónap alatt mindössze 2,6 kg. Átlagban majd 4,15 kg/hónap. Szerintem ez jó. Legalábbis eddig még tartom az előirányzott tervet: havi 4 kg-al számolva, 40 kg, az 10 hónap alatt történhet meg.
Amúgy az oldalamon van egy edzés-sor, amit most heti kétszer akarok megcsinálni (eddig már kétszer sikerült), szerintem nagyon jó kis gyakorlat sor. persze a kisfiam állandóan rajtam lóg közben, ami egy darabig vicces, de amikor még azt is elvárja, hogy fölvegyem, s úgy csináljam a gyakorlatokat! Hát nem egy könnyű megoldás! Az sem, amikor a fekvős gyaksziknál meg hol a hátamon lovagol, hol a hasamon billeg... Azért jó érzés egy kis zenére lötyögni!

2008. május 16.

Eddig nem írtam, mert az az igazság, hogy nem mertem a héten mérlegre állni. Otthon voltunk anyukámnál 4 napig, s mindenfélét ettem össze-vissza... sajnos édességeket is, bőven! Pedig körülöttem mindenki fogyózik, igen jó, és nagy eredményekkel: itthon ismerősöm már 24 kg-nál tart, otthon is a rokonom majd 9 kg-nál 3 hét alatt...
Nekem meg milyen ciki lenne, ha még híznék is! Szóval most egy kissé nehézkesen megy a dolog, pedig pontosan tudom, hogy a szénhidrát visszaszorítása, több zöldség, és mozgás kellene...

Ugyan az aerobik gyakorlatot már majdnem 2-szer megcsináltam a héten, s persze most már többet vagyunk kint a gyerekkel a szabadban, s utána persze meg menni kell (!), de hát az nem túl sok mozgás...
Pedig olyan jó érzés elgondolni, hogy újra az ideális súlyomon vagyok, amitől minden könnyebb és szebb... és még nagyon jól is érzem magam!

Majd látjuk, szerdán hogy rugaszkodom neki a mérlegnek! Biz' Isten most is megközelítettem, de oly gyorsan ugrottam le a meglóduló számok láttán, mintha nem is digitális, hanem analóg lenne, amin a mutató is kilendül. Na, szóval nem volt merszem megvárni míg beállnak a számok...

2008. május. 21.

Mai mérés: -0,5 kg és - 7 cm, Összesen: - 17,1 kg és - 115 cm!!

Mindig ijesztő ez az utóbbi szám, de jó érzés, hogy egyre bővebbek a cuccaim...
Szóval a másfél héttel ezelőtti kilengésnek meg van az eredménye, pusztán fél kg 2 hét alatt!
Az is igaz, hogy az utóbbi napokban többet is mozogtam: pl. vasárnap elmentem szórólapozni, kb. 2,5 órát voltam oda, eból min. 1-1,5 órát bicikliztem!
Másnap bankba kellett mennem, illetve harmadnap is, az is fél-fél óra kerékpár, plusz a gyerek utáni szaladgálás, na és kedden még majdnem simán végig is tudtam tornázni az aerobik oldalamat! (A mozgások révén esetleg a - gondolni sem merek rá!! - hízást is ledolgoztam.)
Azért azt is be kell vallanom, hogy olyan remekül igyekszem "A titok" alapján működtetni az önmagam vizualizálását régi, fitt, csinos, egészséges formámban, hogy a kirakatokat megpillantva, szinte megrémülök a látványtól!
Ehhez képest, sajna még messze nem így nézek ki! (Ez egy 5 évvel ezelőtti kép.)

2008. május 29.

Tegnapi mérés: -1,2 kg és -7 cm. Összesen: - 18,3 kg és -122 cm!!
Végre! Újra meglódult egy kicsit a fogyás, pedig hétvégén gyereknap alkalmából azért sikerült egy étteremben jókat enni! Fini hagymaleves lepénnyel, Cézár saláta (szintén lepénnyel, csak pirítottal, de annak már csak a fele ment le!) Délután valami édességet akartunk, így már itthon készítettem fagyit... S én shake-ből!!! Épp úgy készítettem, mint a fagyiporból szoktuk, s szerintem fini lett!
Azt azért be kell látnom, hogy ugyan a mozgás "pusztán" a gyerekem utáni rohangálás a játszótéren, de az mindenképpen dobott a latba, hogy el kezdtem főként nyers zöldségekből készített salikat enni ebédre, valami sovány husival, vagy sajttal, túróval. Mellé esetleg gyümölcs. Azért fűszeres olíva olajakat öntögetek rá. ettől sokkal finomabbak, a némi fűszerezés mellett.

2006. június 6.

Mérés: - 0,6 kg és - 3 cm. Összesen: -18,9 kg és - 125 cm! Ez most kissé döcögős volt ugyan, de így is csak ment! Tulajdonképpen most is voltak kilengéseim, hiszen hétvégén pizzát ettünk, az önmagamnak megígért fél helyett simán bement a teljes normál "laktató"...
Sőt, édességevések is voltak, s sajna ez még csak az utóbbi napokban fokozódik, jó kis hazai ízekkel megspékelve... meg egy kis szabadságélvezetből fakadó kilengésekkel (mama vigyáz a gyerekre, ha este van egy kis kimenőnk, ahol remek nasikat kaptunk barátoktól is), hétvégén meg kerti party...
Mozgás: gyerek után szaladgálás volt, de aztán ezt is mamára bíztuk, na meg két napja szakad az eső... Kerékpárra is 2 napja bírtam ülni, ügyintézés ürügyén, max. félórára. A jövőheti mérés neccesnek ígérkezik... Bár majd ott lesz még 3 nap a visszafogottságra... szerdáig.

2006. június 14.

A szerdai mérési eredmények: - 1 cm, Összesen: -126 cm , súly nem változott.

Tulajdonképpen nem csodálkozom... anyukám remek házi főztje és sütije, na meg a szombati kerti party... Nagyon íncsiklandó finomságok voltak, s na és persze nem minden volt diétás... bár többnyire egészséges finom zöldségek, salik, pipi-husik, de azért Isteni finom csokitorta is volt! Mindhiába az azt követő saláta-ebédezés a 2 shake mellé, illetve a gyerekkel való kerékpározás (végre fölszereltük a gyerekülést, meg a gyerekbukósisak is a helyére került, na meg végre szerelővel is átnézettem a bringám, a gyerek védelme érdekébe), szerdáig nem történhetett csoda... pedig még ráadásul intenzív több napos lakástakarításban is voltam... Most pénteken meg újabb kerti party volt - kolléganők névnapi ünneplése keretében...
Ja, s persze a gyerek sem megy kevesebbet, ha lent vagyunk, sőt, most már villámosodik a lába... cikk-cakkban rohangál össze-vissza, s úgy kisiklik az ember kezéből ill. nyitott ajtóknál, mint egy kis halacska!
Jövőhét végén szombaton Szélmalom 100 kerékpár teljesítménytúra, Dorozsmán!
Erre sajnos ismét nem mehetek... de még a 30 km-esre sem merek elindulni a gyerekkel... na meg a sima városi kerómon van a gyerekülés, az meg szinte alkalmatlan a terepbiciklizésre... pedig milyen jó lenne... mellesleg a gyerek biztos nem bírná annyi ideig ülve a biciklin.

2008. június 18.

Mai mérés: - 1,4 kg és - 5 cm, összesen: - 20, 3 kg és - 131 cm!
Ez ma nagyon jó érzés volt, nem is vártam ennyit! Már kevesebb a súlyom, mint az első védőnői méréskor volt a terhességem elején!!! Akkor 12 hetes terhes voltam... Egyre jobb a helyzet, ez azért már tetszik nekem. Na és persze már végre átléptem egy újabb tízes számot, s immáron kevesebb van hátra - terveim szerint -, mint amennyit már eddig fogytam.
Ennek most már mennie kell!
Voltam a héten is biciklivel a városban, azt szeretem nagyon... a mozgás különben intenzív házi munka volt, illetve gyerek-terelgetés, emelgetés. Most hétvégén Szélmalom kerékpáros teljesítménytúra lesz, amin régen 100 km-en mentem, most már van 50 és 30 km is... Én sajnos a gyerek miatt nem tudok menni, 30 km-t meg még nem bírna ki, pedig remek bukósisakja van, meg kis ülése!

2008. július 2.

Múlt szerdai mérés:
- 0,2 kg és - 5cm
Mai mérés: - 0,4 kg és - 1cm; Összesen: - 20,9 kg - 136 cm
Ámbár nem olyan tempós most a fogyásom - ennek különböző okai vannak -, azért most kezdik megjegyezni, hogy mennyire látszik, s hogy milyen sokat fogytam, na meg a csodálkozás, hogy milyen rövid idő alatt történt, s mit csinálok...
Pedig igazából csak a Herbalife -ot használom, sajnos azon túl mostanság nem is teszek erőfeszítéseket... a mozgás is hagy maga után kívánnivalót igen csak! Gyerek után mászkálásban merül ki szinte, meg a házimunkában. Néha egy kis kerékpározás, 2 napja egy kis stepper-használat... Épp el akartam kezdeni ezt a többektől is hallott, ill. olvasott 21-30 napig (különben leginkább agykontroll-ból ismert) tartó "minden nap megcsinálom", s utána szokásommá válik... Hát nem rögtön a második nap már nem ment?
Ilyenkor persze kezdeni kel újbólelőlről... Még jó, hogy nem a 20. vagy a 29. napon tartok...
Ja, és a fent említett különböző okok másik része, ami miatt befékezett a fogyásom: hát a remek kis evészetek... Otthon voltunk anyukámnál, ami mindig betesz, sütikék, kedvenc aják, na meg még egy szombat esti kerti party is, jó kis grillezéssel... semmi sétával. Ehhez képest persze csoda, hogy még így is ment le valamennyi. Pedig most ez kiváló időszak a fogyózásához: sok gyümölcs, friss mindenféle zöldség salikhoz! Azért nem mindegy, hogy mindezek mennyibe kerülnek most, a téli vagy tavaszi időszakhoz képest! Hamarosan megyünk nyaralni, azt is várom! Sajnos nem tudom még, hová...



1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Gratulálok! Lehet, hogy legközelebb meg sem foglak ismerni? :-D