2008. február 27., szerda

Wellness, túrák

Wellness programok - kerékpártúrák - gyalogtúrák


2008. február 27.

Annyira vágyom már "menni", mint régen... Szombaton tüzetesen megvizsgáltuk a gyerek-hátizsák lehetőségeket itt Szegeden. Épp akció is volt, törzsvásárlóknak az egyik helyen. Persze mi azok vagyunk (lassan hol nem?)

Hosszas vizsgálódás interneten előtte, majd utána... Ugyan Tatonka-t akartunk venni, de Vaude lett belőle... hétfőn. Szóval, már gyalogtúrához van hátizsákunk, amiben a gyereket lehet cipelni.

Kerékpárhoz is régen megrendeltük a gyerekülést (dönthető és állítható háttámlás, állítható lábtartós)

Március közepén Keszthelyre megyünk páran, a "régi" túratársakkal wellness-hétvégére. 4 nap, 3 éjszaka. Olyan programot választottunk, amiben lesz pezsgőfürdő, masszázs + pedikűr v. manikűr.
Kisfiam annyira szereti a vizet, kíváncsi vagyok, ez hogy fog tetszeni neki!

Tervezünk rövid túrát is (legalábbis a gyerekkel), lehet apja a fiúkkal majd hosszabbra is elmegy.
Kiderült, hogy a természetjáró egyesület (aminek tagjai vagyunk), áttette az Őrségbe tervezett túrát Húsvétról Pünkösdre... Párom kérdezte, elmegyünk-e? Hát... jó lenne, de a napi 16 km túra gyerekkel, meg ekkora súllyal... nem is tudom. Pedig 2 éve csak a 26 km viselt meg a térdig érő hóban, ráadásul én dohányoztam, s még csak nem is keveset!! Most pedig itt sír a szám 16 km miatt...

Bár ez jó cél lenne az alakformáláshoz - pl. ekkorra legyek még 8-10kg-mal kevesebb - ráadásul nagyon vágyom már egy tisztes elfáradásra, meg szép kilátásra... de az mindig fönt van, s oda olyan keserves tud lenni a feljutás! s remek dolgokat találtam, hogy miket lehet intenzív mozgáskor fogyasztani.


2008. március 13.

Hétvégén már megyünk a wellness napokra, s úgy tűnik, a Pünkösdi Őrségi túrára is! Kiderült, hogy csak 3-4 km-es túrák lesznek, nem a szokásos 10-16 km-esek!

Megjött a kerékpárhoz is a gyerekülés, csak még nincs bukósisakja, így addig biztos nem kerózhatunk a gyerekkel, mert úgy sem engedi az apja! Pedig néha olyan jó idő van, s amikor sétálunk, sokan bicikliznek, s úgy vágyom rá én is! Remélem hamarosan mi is mehetünk már!

2008. március 19.

A wellness napok: ezt a kényeztetést el tudnám viselni, min. havi 1-2 alkalommal!
Miután megérkeztünk, egy jó kis belvárosi séta után, rögtön egy pezsgőfürdő-szauna-szolárium kombinációval kezdtünk, s a kisfiam is úgy élvezte a fürcsit! Először meg volt szeppenve, meg a bugyogó víztől félt, de aztán a többiek is játszottak vele, úgyhogy majd 2 órát elpacsinkolt benne! Úgy ki volt ázva a kis lelkem!
Nem kellett külön altatni utána!
Hajnalban persze már fönt kukorékolt (5.15-kor), de így az apjával együtt nézhették a Forma 1-et... ami persze most hétvégén beindult, s az nálunk szent dolog! Mi lányok masszázsra mentünk, majd nekivágtunk a világjárásnak. Szigligetre mentünk vármaradványokat nézni, és megnéztük a kikötőt is. Olyan volt, mintha az Északi-tengernél lennék, amit én annyira szeretek! Nagyon fújt a szél, de aztán nagyon jó idő lett.
Du. sietni kellett vissza, mert a fiúk mentek masszázsra.
Másnap már hűvösebb volt az idő, de nekiindultunk ugyanúgy a napnak. Reggel masszázs, ill. egy pedikűr-manikűr lement, du. a fiúk mentek masszázsra, este ismét pezsgőfürdő-szoli-szauna. Közben Reziben várrom-nézés, majd nem a Tátikára mentünk föl, hanem átmentünk Sümegre. Ott már nagyon fújt a szél, s hazafelé jó kis zápor is volt. De a fürdő és a szauna jól ellazított. A szoli már csak dobott rá.
Az elutazós napon még befejeztünk egy pedikűr-manikűrt, majd hazafelé megálltunk Tihanyban. Itt már nagyon hideg volt, s nagyon fújt a szél. Mindenesetre nagyon jó volt, nagyon jól éreztük magunkat! S az idő is végig nagyon szép volt, zápor is csak estefelé volt, vagy éjszaka. Annyira vágytam arra, s előre hálás voltam, hogy szép, tiszta időnk legyen/lett. Szerettem volna a "vonzás törvényét" használni ehhez, s úgy érzem, sikerült.

2008. április 1.

Úgy tűnik Pünkösdkor nem megyünk túrázni, valahogy kimaradtunk a szállásból... bár mi szóltunk időben, de mégis...
Kiderült a túratáv kiírás sem az, amit első ránézésre - megjegyzem mindenki!! - gondolt, s igazából még nincs is kész... Szóval nem csak 2-3 km-es távok lesznek. Máté alvását ismerve, meg azt, hogy azért elég nehéz neki órákig "hátizsákban" ülni, egyszerűbb, ha külön megyünk bárhová is...

Nincsenek megjegyzések: